|
|
Ziua Sigurantei pe Internet competitie nationala |
Joi, 11 Octombrie 2012 00:00 |
Ziua Sigurantei pe Internet - competitie nationala
Pe data de 5 februarie 2013 se va desfasura Ziua Sigurantei pe Internet 2013, eveniment de anvergura europeana desfasurat anual sub egida retelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
La nivel national, Consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii Romania, organizeaza competitia cu tema “Vrem respect pe Internet!”.
Este important ca mediul online sa ofere siguranta si confort utilizatorilor tineri, iar pentru ca acest lucru sa poata fi realizat, avem nevoie de o Neticheta agreata si respectata de toti Internautii din Romania. Neticheta reprezinta un set de reguli de buna purtare ce trebuie respectate cand interactionam pe Internet.
Prin concursul Vrem respect pe Internet! ii provocam pe participanti sa gaseasca astfel de reguli comune si benefice pentru siguranta online, precum si metode prin care le pot promova in randul copiilor si adultilor, astfel incat Internetul sa devina un spatiu mai putin periculos, in care navigatorii nu se ascund in spatele anonimatului si isi asuma comportamentul online intr-un mod responsabil.
Inscrierea in competitie se va putea face in patru sectiuni. Prima sectiune se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 6 si 18 ani incadrati in doua grupe de varsta: 6-12 ani si 13-18 ani, care vor participa in echipe mixte coordonati de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia in care vor ilustra opinia lor despre o Neticheta adecvata, modul in care o putem promova in randul copiilor si adultilor astfel incat aceasta sa fie respectata precum si despre consecintele lipsei unei netichete in mediul online. Competitia este deschisa atat scolilor, cluburilor de tineret, cat si copiilor si profesorilor in mod individual.
Celelalte trei categorii speciale din concurs sunt: Profesorul Anului, Scoala Anului si Gradinita Anului. Acestea vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2012.
Data limita de transmitere a proiectelor este 6 Decembrie 2012, acestea urmand a fi evaluate in perioada 11 Decembrie – 15 ianuarie de catre un juriu format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi si profesori. Echipele castigatoare vor fi premiate cu produse IT atractive oferite de partenerii proiectului in cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 5 februarie 2013 in Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa www.sid2013.sigur.info. La aceeasi adresa participantii pot descarca formularele de participare si isi pot inscrie proiectele in concurs.
Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai vechi:
|
|
ANEXA Nr. 1
la metodologie
Lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate
Lista care se afiseaza va contine urmatoarele informatii:
Specialitatea ........................... (Nr. de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru ocupare prin concurs)
Read more
PARTEA IV
Linii directoare şi idei pentru încorporarea SF-ului în diverse domenii educaţionale
Proiectul SciFiEd pune accentul pe (1) furnizarea de instrumente, formare şi consiliere pentru profesori, care să-i asiste în îmbunătăţirea... Read more
Studiu de specialitate
Educaţia părinţilor – o necesitate
Profesor Pătrașcu Elena Crenguța
Liceul Tehnologic I. C. Petrescu Stîlpeni – GPP Stîlpeni, jud. Argeș
Conceptul educației permanente este "în mod... Read more
Instructiuni privind functionarea formatiunilor de studiu in invatamantul preuniversitar
Read more
METODE DE INTERACŢIUNE EDUCAŢIONALĂ
Prof. Laura Herman
Şcoala “Nicolae Iorga” Baia Mare
Dincolo de accentul informaţional care devine tot mai puţin monopol al şcolii, aspectul formativ şi motivaţional al acesteia se poate... Read more
DESENUL - MIJLOC DE CUNOAŞTERE A COPIILOR
Institutor Herczeg Monica,
Şcoala cu clasele I-VIII Dudeştii Noi
Asemeni muzicii şi dansului, desenul permite omului să se exprime fără cuvinte, să dea... Read more
FAMILIA: REFUGIU, ÎNCHISOARE SAU ŞCOALA A IUBIRII?
Profesor Şulic Adrian
Şcoala cu clasele I –VIII, Nr. 1, Dorohoi, Botoşani
,,Sentimentele de stimă pot apărea doar într-o atmosferă unde diferenţele între indivizi sunt apreciate,... Read more
STUDIU - EVALUAREA INIȚIALĂ-NECESITATEA ȘI
IMPORTANȚA EI ÎN ACTIVITATEA DIDACTICĂ
Înv. Marc Aurica
Școala Gimnazială Cîmpeni
Evaluarea inițială oferă elevului și profesorului o reprezentare a potențialului de învățare, dar și a... Read more
Corpul national de experti
in management educational
sesiunea 2012 seria 3
Se organizeaza si cea de-a treia serie din sesiunea 2012 pentru concursul de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului…
DIDACTICA LECTURII
prof. MIHAELA MELINTE,
Colegiul Tehnic „Traian Vuiaˮ, Galaţi
Motivarea elevilor pentru lectură depinde în mare măsură de efortul pe care îl face… Oportunități Qdays
Qdays Educational este reprezentantul oficial în România pentru EF Education First, lider mondial în educație internațională și una dintre cele mai mari companii private de învățământ din lume. Înființată… INFLUENŢE CULINARE DE LA CENTRU ŞI EST EUROPENI
Maistru instructor Hodorog Cristina
C.N.E. “Gh. Chiţu” Craiova, judeţul Dolj
Un studiu făcut la făcut la Universitatea Charles din Praga pe adolescenţii din ţările… JOCUL MODALITATE DE ÎNVĂŢARE ŞI EDUCARE (STUDIU)
Educator Stan Luminiţa-Simona
Grădiniţa cu program normal Bălăbăneşti, Galaţi
Încorporat în activitatea didactică, elementul de joc imprimă acesteia un caracter mai viu şi mai atragător, aduce… ENSEIGNER ET APPRENDRE LE FRANÇAIS A TRAVERS LE JEU
Ilie MINESCU
Universitatea de Vest Timişoara
En tant qu’outil pédagogique pour l’enseignement/apprentissage des langues, le jeu a une longue tradition. Les éducateurs de la… Educatie ecologica si de protectie a mediului
Caietul elevului
Clasele I-IV
- un material finantat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin Ordin de Ministru nr. 2730/03.12.2007
Disciplina optionala “Educatie ecologica si de protectie…
A FI SAU A NU FI . . . RECUNOSCUT LIDER
Prof. Bentz Teodora
Col. Nat. “Al. I. Cuza “, Focşani
Conflictul este un ingredient cotidian al experienţei noastre de viaţă, traducându-se într-o… PARENTIGUL ȘI STILUL DE COMUNICARE LA ADOLESCENȚI
Măcăneață Anca Cristina
Psiholog școlar principal, C.J.R.A.E. Argeș/Liceul Tehnologic „Dacia” Pitești
Familia a fost şi reprezintă în continuare un mediu de formare atât a…
|
|