Choose your screen resolution: Auto adjust 800x600 1024x768


Activitati, proiecte, parteneriate, articole
Idei din Tara lui Andrei 2014
Scris de administrator   
Marţi, 01 Aprilie 2014 18:53

Idei din Țara lui Andrei 2014

 

A început Idei din Țara lui Andrei 2014, competiția ideilor cu ceva în plus. Idei din Țara lui Andrei este o competiție de proiecte sustenabile dezvoltat de Petrom prin programul de responsabilitate socială Țara lui Andrei. Competiția este deschisă persoanelor fizice, organizaților neguvernamentale, instituțiilor publice și de învățământ din România. Proiectele vor aborda domeniile dezvoltare comunitară, educație sau mediu.

 

 

Ultima actualizare în Joi, 03 Aprilie 2014 19:10
Citeşte mai mult... [Idei din Tara lui Andrei 2014]
 
Jocul de sah disciplina optionala in scoala
Scris de administrator   
Luni, 31 Martie 2014 17:29

Jocul de sah – disciplina optionala in scoala

Din anul scolar 2014-2015 elevii din invatamantul primar vor putea invata jocul de sah in cadrul scolii. Au fost aprobate, prin Ordin de Ministru, Programele scolare pentru disciplina optionala „Educatie prin sah”, anul I si anul al II-lea de studiu. 

Ultima actualizare în Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 17:52
Citeşte mai mult... [Jocul de sah disciplina optionala in scoala]
 
Concurs national de engleza unde elevii pot castiga 2 tabere gratuite in Anglia
Scris de administrator   
Vineri, 21 Februarie 2014 16:14

2 tabere de limba engleza in Anglia,

oferite gratuit la concursul national de engleza

Mirunette Language Competition!

Mirunette International Education a dat startul concursului national de limba engleza Mirunette Language Competition, editia 2014, organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti, la 1 februarie 2014. Marile premii oferite elevilor sunt 2 tabere educationale de limba engleza in Anglia, la Oxford si Londra, in campusurile unor prestigioase universitati si colegii la nivel mondial!

Concursul se adreseaza tuturor elevilor cu varste intre 10 si 17 ani (prima categorie: 10-13 ani, a doua categorie: 14-17 ani), participarea fiind gratuita. Mirunette International Education indeamna toti parintii si profesorii sa raspunda acestei provocari, incurajand copiii sa se inscrie la concursul national de limba engleza pentru sansa de a castiga o tabara internationala!

Ultima actualizare în Miercuri, 12 Martie 2014 21:39
Citeşte mai mult... [Concurs national de engleza unde elevii pot castiga 2 tabere gratuite in Anglia]
 
Proiectele internationale iearn
Scris de administrator   
Duminică, 15 Decembrie 2013 21:51

PROIECTELE INTERNATIONALE iEARN –

O ALTA VIZIUNE ASUPRA LUMII

 

Mirela Munteanu, profesor limba engleza,  Sc. Dan Barbilian, Constanta

 

Majoritatea programelor educationale de colaborare promovate de Comisia Europeana prin European Schoolnet (Comenius, e-Twinning, Spring Day) isi au radacinile in modelul oferit de IEARN.

iEARN (International Education and Resource Network) este o organizatie internationala non-profit, cuprinzand peste 30000 de scoli si organizatii de tineret din 140 de tari, care ofera posibilitatea profesorilor si tinerilor sa lucreze impreuna folosind internetul si noile tehnologii ale comunicatiilor. iEARN a pus bazele unei legaturi online intre scoli, inca din 1988, primii “conectati” fiind o scoala din Statele Unite si una din URSS. A fost un experiment de pionierat pentru vremea aceea, dar a avut succes, astfel ca astazi, peste 2 milioane de elevi din lumea intreaga sunt “conectati” si implicati intr-o multitudine de proiecte, pe diverse teme.

Scopul proiectelor colaborative IEARN este unul educativ, acestea desfasurandu-se intr-un mediu sigur, protejat si permanent monitorizat de profesori si educatori, si in acelasi timp un model de invatare in afara clasei. In Romania, incepand din 1997 s-au realizat instruiri –atat cu participarea fizica a cursantilor, cat si online – privind aplicarea tehnologiilor moderne la orele de limba engleza si integrarea proiectelor internationale in curriculum.

Avand ca motto indemnul sugestiv “Learning with the world, not just about it”, IEARN International Incurajeaza elevii si educatorii sa creeze o legatura fara granite si bariere intre cultura diferitelor tari, sa colaboreze permanent prin intermediul proiectelor propuse de oricare dintre scolile participante. Astfel, profesorii pot accesa IEARN Romania-centru coordonat de doamna profesoara Cornelia Platon, sau pot vizualiza spatiul de proiecte din Collaboration Centre, avand posibilitatea sa aleaga unul dintre nenumaratele proiecte in derulare, sau vor putea propune un alt proiect care sa atinga obiectivele oricarei arii curiculare.

Scoala Dan Barbilian, din Constanta participa incepand din octombrie, 2013 la trei astfel de proiecte: “Heart to Heart”,” My Identity, Your Identity” si “My School, Your School”. De asemenea, tocmai am incheiat un proiect scurt, de o saptamana, propus de o scoala din Chelyabinsk, Rusia, numit “World Hello Day - 21November”.

Elevii participanti la proiecte au imbratisat cu mare entuziasm propunerea mea, ca professor de limba engleza, aceea de a comunica si colabora online cu elevi din alte tari, de a le impartasi gandurile si ideile lor, poate chiar de a-i vizita si a le fi gazde la un moment dat, in cadrul unei actiuni de tipul Youth Exchange. Odata instruiti si implicati in proiect, a fost greu sa-i mai opresc, mai ales pe cei de clasa a V-a, care nu mai conteneau sa le puna intrebari celor din Rusia, Taiwan, Pakistan, India sau Japonia. Experienta aceasta este plina de satisfactii, cu siguranta, atat pentru educator, cat si pentru elevii sai. Nu este vorba doar despre faptul ca isi fac o multime de prieteni, sau ca isi imbogatesc cunostintele despre cultura si civilizatia altor popoare, ci mai ales despre faptul ca pot comunica intr-o limba straina,in mediul online care le este foarte cunoscut si la indemana.

De aceea, am convingerea ca IEARN este ca o fereastra deschisa spre lume si voi continua sa-mi indrum si sa-mi incurajez elevii pentru a participa la aceste interesante proiecte internationale. Suntem inca la inceput, dar speram sa avem succes, asemenea altor colegi din Romania sau de pretutindeni!

 
Echivalare studii universitare de scurta durata
Luni, 21 Octombrie 2013 11:32

Echivalare studii universitare de scurta durata

 

Printr-o nota a MEN nr. 5211 din 08.10.2013 suntem informati privind organizarea unei noi sesiuni de echivalare (sesiunea 2013-2014) pe baza ECTS/SECT a invatamantului universitar de scurta durata, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durata de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenta, pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, conform prevederilor OMECTS nr. 5553/2011, cu modificarile ulterioare, facandu-ni-se cunoscut calendarul activitatilor prevazute de metodologie privind echivalarea.

Ultima actualizare în Miercuri, 23 Octombrie 2013 16:42
Citeşte mai mult... [Echivalare studii universitare de scurta durata]
 
Oferta scolara pentru elevii din clasele primare
Marţi, 27 August 2013 10:43

 

Oferta scolara pentru elevii din clasele primare

 

Incepand cu anul scolar 2013-2014 in oferta scolara a elevilor din clasele primare au aparut disciplinele optionale „Filosofia pentru copii”, „Educatia pentru societate” si „Educatia financiara”.

Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale, a aprobat prin Ordin de Ministru implementarea programelor scolare pentru aceste discipline care fac parte din curriculum-ul la decizia scolii pentru invatamantul preuniversitar.

Ultima actualizare în Marţi, 03 Septembrie 2013 20:45
Citeşte mai mult... [Oferta scolara pentru elevii din clasele primare]
 
Subiecte definitivat 2013
Vineri, 19 Iulie 2013 15:12

Subiecte definitivat 2013

 

Afla care au fost subiectele de la examenul national de definitivare in invatamant 2013.

 

Ultima actualizare în Luni, 22 Iulie 2013 11:19
Citeşte mai mult... [Subiecte definitivat 2013]
 
Ministerul Educatiei a prelungit termenul de depunere a contestatiilor pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a
Vineri, 28 Iunie 2013 05:49

Ministerul Educaţiei a prelungit termenul de depunere

a contestaţiilor pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a
 

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis prelungirea intervalului orar alocat pentru depunerea de contestaţii la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, din ziua de sâmbătă, 29 iunie 2013. În baza Ordinului de ministru 3.974/26.06.2013, orarul de depunere a contestaţiilor se prelungeşte cu două ore, faţă de calendarul iniţial. Elevii vor putea depune contestaţiile între orele 16.00 - 22.00.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iunie 2013 07:53
Citeşte mai mult... [Ministerul Educatiei a prelungit termenul de depunere a contestatiilor pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a]
 
Pregatire si grafic examene pentru gradul didactic II la Universitatea Sibiu
Miercuri, 19 Iunie 2013 17:25

Pregătire şi grafic examene pentru gradul didactic II

la Universitatea Sibiu

 

Află informaţii privind perioada şi cursurile de pregătire organizate de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept, pentru gradul didactic II, sesiunea august 2013, precum şi datele examenelor de gradul II, sesiunea august 2013.

Citeşte mai mult... [Pregatire si grafic examene pentru gradul didactic II la Universitatea Sibiu]
 
<< Început < 1 2 4 6 7 8 9 10 > Sfârşit >>

Pagina 4 din 22

Revista cu ISSN

Drogurile - informatii generale

Informaţii generale   Din punct de vedere etimologic, drog, este un cuvânt de origine olandeză – droog. În accepţia clasică, drogul este substanţa care, fiind absorbită de un organism viu, îi modifică...

Read more

Cititi ascultand

CITIŢI ASCULTÂND   Şandor Călin Ionel, prof. limba engleză Lic. Teologic Penticostal + Col. Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare   Cărţile în general sunt prezente în viaţa fiecăruia la un moment sau altul. Cărţile audio...

Read more

Figuri feminine in Letopisetul Tarii Mol…

FIGURI FEMININE ÎN „LETOPISEŢUL ŢĂRII MOLDOVEI” DE MIRON COSTIN   Prof. Hriţcu Elena-Luminiţa Liceul Teoretic „Carmen Sylva”, Eforie Sud, Constanţa              Studiul urmăreşte să realizeze un inventar al figurilor feminine din „Letopiseţul Ţării Moldovei”al celui...

Read more

Inteligente multiple dupa Hovard Gardner

INTELIGENŢE MULTIPLE După Hovard Gardner                                                          Prof. Popp Loredana                                                        Şcoala cu clasele I – VIII Carani, jud. Timiş   Teoria lui Hovard Gardner despre inteligenţele multiple este considerată cea mai profundă pătrundere...

Read more

Statutul epistemologic al pedagogiei

STATUTUL EPISTEMOLOGIC AL PEDAGOGIEI   Orice stiinta se constituie relativ lent, parcurcand 3-4 faze. Faza prestiintifica se caracterizeaza prin faptul ca fenomenelor care impresioneaza sau uimesc li se dau explicatii mitico-religioase, fiind insotite...

Read more

Studierea unui buletin de analize medic…

STUDIEREA UNUI BULETIN DE ANALIZE MEDICALE prof. Arjoca Mihaela Maria Colegiul Tehnic ‘’Ion Mincu’’, Timișoara Rezumat: Fiecare om trebuie să pună preț pe sănătatea proprie...

Read more

Factorii care influenteaza dezvoltarea c…

FACTORII CARE INFLUENŢEAZĂ DEZVOLTAREA COPILULUI Prof. înv. preşc. Tăut Andreea Maria Grădiniţa cu P.P Nr. 13 Rezumat Factorii instituţionali ai educaţiei sunt şcoala, familia, biserica, armata, ş.a. Familia exercită o influenţă...

Read more

Matematica si creativitate

MATEMATICĂ ŞI CREATIVITATE   Prof. inv. primar Gligor Dana Scoala gimnaziala Vidra, jud. Alba   Rezolvarea problemelor constituie o activitate cu caracter complex în cadrul căreia se clarifică noţiuni teoretice, se formează priceperi şi deprinderi,...

Read more