Univers de copil

A+ R A-


Detoxifierea organismului dupa sarbatori

Detoxifierea organismului dupa sarbatoriDe sarbatori apare un consum mai mare de grasimi animale, dulciuri si bauturi. Evident, acest exces aduce cu sine anumite efecte negative asupra starii de sanatate datorita toxinelor acumulate in organism. De aceea, ar fi bine sa fiti cumpatati si sa consumati cu moderatie delicioasele produse traditionale la evenimente si sarbatori pentru a evita problemele. De asemenea, consumati legume si fructe si, daca chiar e cazul, adoptati o cura de detoxifiere si un regim alimentar usor dupa sarbatori.

Cum va dati seama daca e nevoie de o cura de detoxifiere a organismului? E simplu, simptomele sunt din cele mai diverse, iar organismul dvs. le afiseaza: oboseala, lipsa de concentrare, balonare, nivel scazut de energie, migrene, balonari, etc. Urmand o cura de detoxifiere, veti tonifica organismul si va veti curata organismul de toxinele depuse.

Asadar, dupa mese incarcate pot sa intervina senzatii de saturatie, greata si alte simptome specifice afectiunilor digestive. La acestea, se pot adauga dureri de cap, dureri de stomac, senzatie de amar in gura, precum si starea de oboseala. Ficatul si inima sunt suprasolicitate in perioada sarbatorilor prin consumul de carne grasa, torturi si prajituri cu mult zahar, bauturi alcoolice, cafea etc. E absolut necesara detoxifierea organismului dupa sarbatori.

In primul rand, va trebui sa consumati supe si ciorbe pe baza de zarzavat proaspat. Ciorba de varza e un remediu excelent pentru organism. Bine ar fi sa renuntati la sare (cei hipertensivi) si acru (cei suferinti de gastrita). E de la sine inteles ca trebuie sa renuntati la mesele copioase, mancarurile grase, cu sosuri grele si care contin carne de porc. Inlocuiti carnea de porc cu peste slab, gatit pe gratar sau pe aburi.

In al doilea rand, puteti consuma cu incredere cereale integrale, fulgi de ovaz, paste fainoase (cu moderatie cei diabetici), piureuri, branza de vaci, legume. Incercati sa mancati cat mai sanatos astfel incat sa va asigurati necesarul de vitamine si minerale de care are nevoie organismul pentru a-si reveni.

In al treilea rand, consumati fructe, cu efecte deosebite pentru organismul supraalimentat. De exemplu: citrice si in special lamai (curata ficatul si refac stocul de vitamine), mere (curata intestinele si accelereaza eliminarea toxinelor), merisoare (curata tractul urinar), afine (reduc inflamatiile si blocheaza patrunderea bacteriilor la nivelul tractului urinar), etc.

In al patrulea rand, sunt recomandate in consum ceaiurile laxative sau diuretice. Extrem de eficiente sunt ceaiurile pe baza de: musetel, tei, fructe de padure, albastrele, macese, ciubotica cucului, busuioc, crusin, seminte de in, anghinare, galbenele, papadie, sunatoare etc. De asemenea, puteti consuma lapte. Nu in ultimul rand beti multa apa, cel putin 2 litri, eventual cu un strop de zeama de lamaie. Evitati, pentru o vreme, consumul de bauturi alcoolice, consumul de bauturi carbogazoase ce contin multe E-uri, ceai negru si cafea.

Nu in ultimul rand, e indicat sa renuntati la fumat si sa recurgeti la miscare. In acest fel veti consuma caloriile acumulate in timpul meselor, impiedicand depunerea acestora sub forma de grasimi. Evitati leneveala, recurgeti la plimbari mai lungi in aer liber, practicati un sport (inot, jogging), mergeti la un salon de relaxare si sauna, etc.

Detoxifierea organismului dupa sarbatori se poate aplica la nivelul intregii familii, parinti si copii. Chiar si copiii dvs. au schimbat regimul alimentar, mai ales ca au consumat mai multe dulciuri. Asadar, puteti sa inlocuiti dulciurile cu fructe de sezon, compoturi fara zahar (preparate in casa), sucuri naturale din fructe. Incurajati miscarea, activitatile si jocurile in aer liber, astfel incat sa beneficieze de aer curat (joaca in parc, plimbari).

Luna august si influente asupr…

Luna august si influente asupra sanatatii

Luna august si influente asupra sanatatii Cura marina si de padure Dintre toate lunile verii, august este cea mai prielnica pentru cura marina, care in aceasta perioada are maximum...

Toamna in ghicitori

Toamna in ghicitori

Toamna in ghicitori   Ghicitori despre toamna pentru cei mari si pentru cei mici.     Ploaie, frunze ruginii, Vant si arborii pustii Roade multe si bogate Ne aduce in covate! Ce anotimp a venit? Nu-i greu de ghicit! (Toamna)

Cartea poezie pentru copii

Cartea poezie pentru copii

Cartea - poezie pentru copii   Va oferim spre lectura poezia “Cartea”, scrisa de Natalia Posa. Ilustratie apartine Stelei Cretu.   Eu stiu ce este-o carte; Adesea m-a purtat Prin tari indepartate, La Verde-imparat.

Sade rata pe butoi

Sade rata pe butoi

Sade rata pe butoi   “Sade rata pe butoi” este un cantec frumos, un cantecel pentru copiii mici. Versurile sunt foarte simple si usor de invatat, la fel si melodia. Haideti...

Facerea lumii in sase zile si …

Facerea lumii in sase zile si odihna de duminica

Facerea lumii in sase zile si odihna de duminica Dupa ce Dumnezeu a creat lumea in sase zile, s-a odihnit in a saptea, a binecuvantat-o, a sfintit-o si a...