Univers de copil

A+ R A-


Creativitatea - cultivarea si stimularea acesteia

Creativitatea cultivarea si stimularea acesteiaFantezia se afla in partea stanga a creierului, in timp ce logica se afla in partea dreapta. Doar cinci din partile creierului nostru au fost cunoscute. Dar, toate cinci sunt niste biocomputere care pot fi programate pentru a ne spori creativitatea. Va prezentam cateva modalitati de cultivare si stimulare a creativitatii.

Mancati, beti, iubiti-va

Cand sunteti tensionat si crispat, nu ezitati sa va odihniti si sa dormiti pe saturate. Mancati si beti. Nu va refuzati noptile de iubire. Numai in acest fel poate fi stimulat “creierul instinctului”. El se afla in spate, deasupra cefei. El este materia prima pentru creativitate. Daca-l lasati sa doarma, focul creativitatii se va stinge.

Cititi romane sentimentale

Dobanditi-va buna dispozitie sufleteasca citind romane sentimentale, vizionand filme lacrimogene ori ascultand melodiile care va plac. Traiti-va emotiile. Tristetea si supararea trebuie sa existe, ca si bucuria din al noualea cer. Toate sunt stimulentele “creierului emotiei”. El este raspunzator pentru dispozitia noastra. Cine se misca modest in zona aceasta e pus totdeauna la adapost, dar nu va fi niciodata creativ.

Rotiti ochii si inclestati-va degetele

Lucrati cu mainile: urmati cursuri de modelaj, exersati-va la desen, modelati din plastilina. Chiar si gatitul si aranjatul mesei sunt un exercitiu pentru creierul mic. El stimuleaza muschii si miscarile gandirii. Multi oameni au gandirea coordonata perfect cu miscarea muschilor. A oamenii creativi, gesturile si mimica sunt foarte expresive, ei descriu cu ochii si mainile exact ceea ce gandesc. Procedand invers, lucrand cu mainile ceva care sa va atraga atentia, veti deveni creativi. Dar nu vorbim despre o munca mecanica (spalat de vase), ci una care implica gandire (desen, modelaj).

Alimentati-va creierul cu probleme

Toti stim ce inseamna sa gandim analitic, dar nu facem lucrul acesta in fiecare zi. Bine ar fi daca indiferent de spiritul in care ne aflam, ne-am stradui sa ne analizam existenta in toate amanuntele ei. Deci – nu dati deoparte lucrurile care va dau de gandit. Dimpotriva: incercarea de a analiza lucrurile, chiar si pe cele mai neinsemnate, va antreneaza partea stanga a creierului mare.

Muzica, culori si desene animate

Luati-va timp pentru a visa ziua. Influentati-va pozitiv partea artistica a creierului mare, mai ales cu culori si cu muzica. Ideile scanteietoare nu apar in imprejurari triste. Va prezentam cateva trucuri: peretii ori ramele usilor vopsite in galben actioneaza asupra noastra stimulativ ori eliberator. Portocaliul din postere ori din coaja fructelor asezate pe masa intareste optimismul si incalzeste sufletul. Verdele deschis aeriseste si purifica sufletul, in timp ce violetul intareste constiinta de sine. Un alt izvor pentru creativitate e muzica. Sunetele usoare, linistite, meditative activeaza fantezia. Antrenati-va in acest mod emisfera dreapta a creierului. Aici se viseaza, se urzeste. Granitele dispar. O gimnastica ideala pentru flexibilitatea creierului sunt filmele de desene animate. Amintim aici filmele lui Walt Disney, de exemplu. Se intampla lucrurile cele mai neasteptate in ele: gravitatia nu mai conteaza. Personajele principale sunt strivite la pamant, dar se ridica imediat. Asta contrazice creierul si il obliga sa analizeze absurdul: un antrenament excelent pentru creierul adormit.

Jumatate din oameni trec prin viata cu creierul atipit. Ei confunda gandirea altora cu propria lor gandire, crezand ca munca impusa pe care o executa este “creatia” lor. Fals! Gandirea creativa este singura care nu poate scoate din atipirea la care am fost constransi vreme de o jumatate de secol, ajutandu-ne sa devenim productivi. Antrenati-va pentru a putea supravietui.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Melcul compunere

Melcul compunere

Melcul - compunere Corpul melcului e moale si balos. El e adapostit intr-o scoica sau ghioace varoasa. Aceasta il fereste de dusmani si-l apara de uscaciune, caci la uscaciune...

Horoscopul dragostei pentru lu…

Horoscopul dragostei pentru luna ianuarie 2015

Horoscopul dragostei pentru luna ianuarie 2015   Afla horoscopul dragostei pentru luna ianuarie 2015 pentru toate zodiile. Afla ce va prezic astrele pe plan sentimental pentru aceasta luna.

In vacanta la bunici

In vacanta la bunici

In vacanta la bunici   La bunici e bine vara – Zburzi din zori Si pana seara … Hei, Dar Nusa si Andrei - rasfatatii nepotei - Au ei vreme sa se joace, Dar si munca, mult le...

Cum oferim felicitari sau cado…

Cum oferim felicitari sau cadouri

Cum oferim felicitari sau cadouri Ocaziile deosebite (zile de nastere, onomastici, sarbatori, nunti, anul nou etc.) constituie prilejul pentru a-ti manifesta, printr-o felicitare, sentimentele de respect sau afectiunea pe care le...

Plasamentul legea nr 272 din 2…

Plasamentul legea nr 272 din 2004 privind protectia speciala a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea parintilor sai

CAPITOLUL III - Protectia speciala a copilului lipsit, temporar sau definitiv, de ocrotirea parintilor sai  SECŢIUNEA a 2-a - Plasamentul Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului      Art. 58. - (1) Plasamentul copilului...